Rapportage feitelijke bevindingen
Cybersecurity
Is uw organisatie aantoonbaar veilig tegen cybercriminaliteit?
Mogelijk krijgt u vragen uit de omgeving hoe het gesteld is met de informatiebeveiliging binnen uw organisatie. Deze kunnen komen van de bank, verzekeraar of raad van toezicht. Terecht. Volgens het CBS wordt 1 op de 5 bedrijven jaarlijks slachtoffer van cybercriminaliteit. Het aantal aanvallen neemt snel toe. Dit raakt de reputatie en continuïteit van uw organisatie. Met een ransomware–aanval kan het betekenen dat de productie drie weken lang stil ligt.
Vanaf volgend jaar wordt de Europese cyber wetgeving NIS2 actief. Deze wet stelt bestuurders persoonlijk aansprakelijk voor de informatiebeveiliging en introduceert boetes bij in gebreke stelling. Daarom krijgen wij dikwijls de vraag ‘hoe weerbaar is mijn onderneming tegen cybercriminaliteit?’.
Consultants zijn erg kostbaar en IT of HR kunnen dit inzicht niet, of met moeite, leveren. Simpelweg omdat de informatie niet aanwezig is omdat het verspreid is over verschillende systemen.
Onze dienst: Rapportage feitelijke bevindingen
De rapportage met feitelijke bevindingen geeft inzicht in drie belangrijke aspecten van informatiebeveiliging: medewerkers, IT en processen. Het biedt antwoord op vragen als:
- Welke risico’s zijn actueel voor onze organisatie? Bijvoorbeeld: medewerkers zijn gevoelig voor phishing, er is beperkt begrip van privacy wat kan leiden tot datalekken of medewerkers werken vanaf kwetsbare werkplekken.
- Hoe goed is onze organisatie in staat dreigingen het hoofd te bieden?
Lupasafe, businesspartner van Schuiteman
In samenwerking met Lupasafe zorgen we dat organisaties snel, eenvoudig en aantoonbaar controle hebben over de cyberrisico’s. Lupasafe analyseert continu het risico op mensen, machines en websites. Ga voor meer informatie naar lupasafe.nl
Diensten
Accountancy
Fiscaal
HRM
Bedrijfsadvisering
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws